У Гонконгу перемогли мітингарі – влада відкликає законопроєкт про екстрадицію в Китай

 

Голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам офіційно відкликала законопроєкт про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю, унаслідок якого вже майже три місяці тривають протести в регіоні.

Як повідомляє “Новинарня“, про це вона заявила у своєму відеозверненні в середу, 4 вересня, повідомляє видання CNA.

“Насильство, що триває, завдає шкоди основам нашого суспільства, особливо верховенству закону… Уряд офіційно відкликає законопроєкт, щоб повністю заспокоїти громадськість”, – сказала Лам.

Лам закликала протестувальників відмовитися від насильства та підтримати “діалог” з урядом.

“Давайте замінимо конфлікти на розмови та давайте шукати рішення… Ми повинні знайти способи подолати невдоволення в суспільстві”, – сказала Лам.

Таким чином, буде виконана одна з п’яти вимог протестувальників, які вже 13 тижнів висловлюють своє невдоволення щодо суперечливого законопроєкту.

Як інформувала “Новинарня“, масове обурення громадян Гонконгу та початок протестів спричинив розгляд поправок до закону про екстрадицію правопорушників за запитом Пекіна до материкового Китаю.

Попри те, що 15 червня голова адміністрації Гонконгу Керрі Лам оголосила про призупинення розгляду законопроєкту про екстрадицію до КНР, протести не вщухли. Мітингувальники почали вимагати відставки Керрі Лам та розслідування дій поліції під час демонстрацій. Хвиля протестів, що тривають з червня, вже призвела до значних втрат для економіки Гонконгу, насамперед для туристичної та транспортної галузей.

26 серпня поліція Гонконгу вперше застосувала вогнепальну зброю під час жорстких сутичок із демонстрантами в районі Цуен Ван у материковій частині міста.

Читайте також:
Протести в Грузії: влада погодилася змінити виборчу систему

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна