ЗСУ вчитимуть воювати вночі й вести бої у містах, – Генштаб

 

За рішенням начальника Генштабу Збройних сил України генерал-лейтенанта Руслана Хомчака, відтепер на підготовку окремих підрозділів до дій вночі буде витрачатися 70% навчального часу військових.

Про це у вівторок, 3 вересня, повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ у Facebook.

“Рішенням начальника Генштабу визначений чіткий перелік підрозділів зі складу кожної бригади, які мають відповідне обладнання для навчання вночі. Розподіл навчального часу в них становитиме 30/70. Тобто 70 % загального часу витрачатиметься на те, щоби виконувати відповідні навчально-бойові завдання під час бойової підготовки вночі, – зазначив перший заступник начальника ГУ ЗСУ полковник Ігор Подолян.

Також Подолян повідомив, що українських військових навчатимуть бою у місті.

“Важливе питання – застосування підрозділів на урбанізованій місцевості. Ми знаємо, що окремі регіони країни – це суцільні міста, села, що перетікають з одного в друге. Це підштовхує нас до того, щоби навчати війська воювати в містах. Щоправда, полігону, який імітує таку місцевість, немає. Тому будуємо відповідний навчальний об’єкт, який дозволятиме нам “вести бій” у місті. У нас десь близько 40 % готовності цього об’єкта у Старичах. На наступний рік передбачені серйозні капіталовкладення для того, щоб завершити до 2021 року його обладнання”, – повідомив заступник начальника Головного управління з підготовки Збройних сил України.

Як інформувала “Новинарня“, у районі проведення Операції об’єднаних сил відбулися змагання на “Найкращий розвідувальний взвод операції Об’єднаних сил”. Перемогу здобули розвідники 30-ї окремої механізованої бригади імені Костянтина Острозького.

Читайте також:
Муженко указом президента звільнений із військової служби

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна