В зоні ООС змагалися розвідники. Переможці – в 30 омбр. ФОТО

 

У районі проведення Операції об’єднаних сил відбулися змагання на “Найкращий розвідувальний взвод операції Об’єднаних сил”. Перемогу здобули розвідники 30-ї окремої механізованої бригади імені Костянтина Острозького.

Як повідомляє “Новинарня“, у фіналі взяли участь п’ять найкращих команд, які були визначені під час попередніх етапів в оперативно-тактичних угрупованнях, передає пресслужба Міністерства оборони України.

“Особовий склад дві повні доби перебував у стані нон-стоп: постійний рух, переміщення, долання перешкод, виконання різних завдань. За добу кожен підрозділ долав щонайменше 40 кілометрів пересіченої місцевості — і це у повному бойовому спорядженні, зі зброєю і БК”, – інформують речники Міноборони.

Конкурсні дисципліни були з тактико-спеціальної підготовки, виконували нормативи з тактичної та розвідувальної підготовки. Основний акцент змагань був на фізичній підготовці, силі, швидкості та витривалості.

На першому етапі команди складали заліки з теоретичної підготовки і тактико-спеціальних нормативів. Під час другого етапу підрозділи здійснювали рух по азимуту на великій відстані вдень і вночі, прохід групи через лінію бойового зіткнення, марш-кидок, подолання мінного поля, виконання завдань з тактичної медицини, здійснення пошуку визначеного об’єкта на площі близько 50 квадратних кілометрів, форсування водних перешкод.

Фото: пресцентр МОУ

“Смуга перешкод розвідника — справжнє випробовування на витривалість, силу і міць. Слід зауважити, що участь у змаганні брали розвідники, які щоденно виконують бойові завдання на лінії зіткнення. На передовій немає такої смуги, щоб потренуватися. Тому пройти цей етап бійцям удалося лише завдяки хорошій фізичній формі”, – кажуть в оборонному відомстві.

Зазначається, що, виконуючи подальші конкурсні змагання, розвідники рухалися по дуже щільній лісистій місцевості, де взяти напрямок на орієнтир дуже важко. Адже видимість у лісі була максимум 30-40 метрів. А щоб ускладнити завдання із пошуку визначеного об’єкта, організатори підготували кілька хибних цілей, тож щоб виконати конкурсне завдання, розвідникам треба було за розвідувальними ознаками визначити потрібний об’єкт.

Одним із найскладніших завдань було подолання водної перешкоди. Особовий склад долав її з елементами тактичних дій, на що звертали особливу увагу. Зброя та майже 40 кг у кожному з мішків — це спорядження, боєприпаси та провізія. Все це треба було швидко та якомога непомітніше переправити через водойму довжиною 40 метрів і глибиною більше 2 метрів, щоби зайняти плацдарм на ворожій території.

Фото: пресцентр МОУ

Потім був марш-кидок на 10 кілометрів зі зброєю у бойовому спорядженні. Варто віддати належне підготовці особового складу та їхній силі духу. Попри усі складнощі, жодна команда не зійшла з дистанції змагань.

Фото: пресцентр МОУ

Керівник змагань із позивним “Парус” зізнається, що до останнього не зрозуміло було, яка ж команда здобуде перемогу. Всі виконували поставлені завдання. Боротьба була дуже напруженою. Розрив у балах між першим, другим і третім місцем — від двох до чотирьох очок. При максимальному результаті 700 балів.

Переможці отримали кубки і грамоти від командувача Об’єднаних сил, а також грошові сертифікати на суму 20, 15 і 10 тисяч гривень за три призові місця місця відповідно.

Як інформувала “Новинарня“, змагання на кращий танковий взвод СВ ЗСУ виграла Сіверська бригада.

Читайте також:
Змагання артилерії ОТУ “Північ” виграв полк “Азов”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна