Зеленський прагне підпорядкувати собі всі силові структури, – Рахманін

 

Голова парламентської фракції “Голос”, колишній заступник головного редактора газети “Дзеркало тижня” Сергій Рахманін звертає увагу на те, що президент Володимир Зеленський прагне підпорядкувати собі всі силові структури.

Про це він заявив під час виступу на пленарному засіданні Верховної Ради у вівторок, 3 вересня, передає “Українська правда”.

“Якщо подивитися на деякі зміни, конституційні і законодавчі, то він (Зеленський) збирається фактично підпорядкувати собі всі силові структури, починаючи від Нацгвардії і закінчуючи можливістю створення в необмеженій кількості регуляторних органів. Мені здається, що я якусь серію “Слуги народу” я пропустив”, – сказав Рахманін.

“Можливо, я неуважно читав передвиборчу програму президента Зеленського, але я не пам’ятаю, щоб він обіцяв збільшити свої повноваження”, – додав лідер фракції партії “Голос”.

Сергій Рахманін назвав пакет президентських ініціатив, які стосуються змін до Конституції і які нардепи мають розглянути 3 вересня, не пов’язаними між собою, безсистемними, “почасти безглуздими, почасти шкідливими”.

Він також висловив переконання, що поряд зі скасуванням депутатської недоторканності варто внести зміни в Конституцію і щодо імпічменту президента.

“Коли нам намагаються запропонувати натомість законопроєкт щодо імпічменту, то цей законопроєкт має такий самий стосунок до відсторонення президента, як жуйка “Орбіт” до боротьби з карієсом”, – зазначив Рахманін.

“Якщо президент не боїться демократичних процедур, нехай як суб’єкт законодавчої ініціативи вносить зміни до 111 стаття Конституції – хай процедура імпічменту буде прозорою. Якщо депутати не бояться скасування недоторканості, то і президент, відповідно, не має боятися демократичної системи противаги“, – наголосив голова найменшої фракції.

Нагадаємо, у пакеті проєктів законів, які офіс президента Володимира Зеленського подав у Верховну Раду, є такий, що передбачає підпорядкування президентові Національної гвардії.

Читайте також:
Сергій Рахманін про уряд: Нам дали помацати окремі частини слоника, але це не жива ціла істота

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна