У Львові понівечили пам’ятник Бандері та ЗУНР

 

У Львові невідомі понівечили пам’ятники героям ЗУНР, що на вулиці Листопадового Чину, та Степану Бандері. На пам’ятниках намалювали червоною фарбою комуністичну символіку – серп і молот. Активісти заявили про затримання ймовірного вандала.

Як повідомляє “Новинарня“, інформація про акт вандалізму щодо пам’ятника Бандері з’явилися у соцмережах у четвер, 29 серпня, увечері, передає “Zaxid.net”.

Станом на ранок 30 серпня пам’ятник Бандері відчистили від фарби. Натомість журналісти кажуть, що зафіксували розмальований пам’ятник героям ЗУНР удень 30 серпня. Медійники акцентують, що на цьому пам’ятнику досі не відновили цифри, збиті вандалами у середині липня цього року.

У поліції Львівщини станом на ранок 30 серпня нічого не чули про згадані акти вандалізму. У пресслужбі поліції Львівщини повідомили, що не мають інформації про комуністичну символіку на пам’ятнику ЗУНР. Щодо пам’ятника Степанові Бандері вночі до поліції надійшла інформація про те, що цей пам’ятник розмальовують, однак слідчо-оперативна група, яка виїжджала на місце події, цього не підтвердила.

Мешканець Винників Віталій Кобрин оприлюднив у Facebook відео, на якому чоловік, що представився Богданом Чорним зізнався у тому, що це він розмальовував комуністичною символікою пам’ятники та інші споруди у Винниках та у Львові, зокрема, пам’ятник Степану Бандері. Свої дії він пояснив тим, що його батько був патріотом СРСР і він це зробив у пам’ять про батька.

Згодом у поліції Львівщини повідомили, що після повідомлення від активістів затримали 36-річного мешканця Винників. Його притягнули до адміністративної відповідальності за ст. 173 КУпАП: дрібне хуліганство. 

Зараз поліція перевіряє можливу причетність його до інших злочинів. Після публікацій у ЗМІ поліція зреагувала і на понівечений пам’ятник ЗУНР.

“О 12.45 на 102 надійшла інформація про те, що на пам’ятнику «100-ліття ЗУНР” нанесено червоною фарбою радянські символи. Слідчо-оперативна група виїхала на місце події”, – повідомили в пресслужбі.

Як інформувала “Новинарня“, на Житомирщині вандали розтрощили 15 пам’ятників на могилах бійців АТО.

Читайте також:
У Харкові вандали вдруге за тиждень сплюндрували пам’ятник воїнам УПА

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна