Посадовців “Укрзалізниці” схопили на хабарі у ₴200 тисяч

 

Військова прокуратура затримала начальника служби колії та головного інженера служби колії філії “Одеська залізниця” АТ “Укрзалізниця”.

Про це у п’ятницю, 30 серпня, повідомляє пресцентр військової прокуратури.

Правоохоронці встановили, що двоє співробітників “УЗ”, перебуваючи в Одесі, отримали від директора приватного товариства хабар у розмірі 200 тис. грн. Ці кошти призначалися за організацію підписання та видачу акта приймання, а також уведення в дію побудованої селищним фермерським господарством під’їзної залізничної колії.
Досудове розслідування триває.

Військова прокуратура готує затриманим повідомлення про підозру в кримінальному порушенні, передбаченому ч. 3 ст. 368 КК України (одержання хабара) та клопотання до суду про обрання їм запобіжного заходу.

У пресслужбі “Укрзалізниці» повідомили, що сприятимуть необхідним слідчим діям стосовно цих посадових осіб, крім того, їх звільнять з компанії.

Як писала “Новинарня“, нещодавно група “Приват” Коломойського знову стала постачальником дизпального для “Укрзалізниці”.

Читайте також:
Підозрюваний в корупції командир Рівненського військового полігону поновився на посаді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна