Принципово нова медаль ЗСУ – “За поранення”. Полторак нагородив військових

 

У четвер, 29 серпня під час робочої наради з керівним складом оборонного відомства та Збройних сил України міністр оборони Степан Полторак нагородив низку офіцерів відзнакою МОУ — медаллю “За поранення”.

Про це інформує пресцентр Міноборони.

Цією новою відзнакою, відповідно до наказу Міністра оборони, нагороджують військовослужбовців ЗСУ за особисту мужність та героїзм, самовіддані дії у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, зразкове виконання військового (службового) обов’язку в умовах, пов’язаних із ризиком для життя.

Медаль "За поранення" Ігорю Гордійчуку від міністра Степана Полторака, серпень 2019 Медаль За поранення 4 Медаль За поранення 5 Медаль За поранення 3
<
>

 

Зокрема, медаллю “За поранення” нагороджений Герой України генерал-майор Ігор Гордійчук та ще 24 військовослужбовці ЗСУ.

Зокрема, медаллю “За поранення” (важкі) нагороджені: 

полковник Дмитро Винокуров,
полковник Валерій Добжанський,
полковник Олексій Дроздов,
підполковник Олександр Іващук,
полковник Олег Остапець,
полковник у відставці Сергій Солодовник,
майор Ярослав Миронов.

Відомчі відзнаки — медалі “За поранення” (легкі) отримали:

полковник Василь Ковтун,
полковник Ігор Немінський,
полковник Сергій Горбенко,
полковник Сергій Костюченко,
підполковник Євгеній Зубаревський,
підполковник Євген Камалов,
майор Олександр Моржецький,
капітан Володимир Контаренко,
лейтенант В’ячеслав Луценко,
молодший лейтенант Анатолій Бордей,
старший сержант Олександр Луцов,
старший сержант Валерій Денисенко,
старший сержант Анатолій Лук’яненко,
молодший сержант Віталій Третяков,
сержант Богдан Крупський,
сержант Олексій Цоха,
старший солдат Роман Мельник.

Медаль “За поранення” — кругла, із тризубом, терновим вінком і перехрещеними мечами на аверсі. Кількість поранень та їх ступені важкості визначаються гілочками, які кріпляться на стрічці медалі та планці. Легкі поранення позначаються білою або срібною гілкою. Важкі — золотою і жовтою.

Відомча нагорода розроблена волонтерською групою “Нове військо” під керівництвом Віталія Гайдукевича, вона враховує практику західних армій та історичних досвід українських збройних формувань.

Раніше військовослужбовців, які брали участь та отримали поранення під час бойових дій на Донбасі, нагороджували орденом “За мужність” ІІІ ступеня, ветеранів — медаллю “Захиснику Вітчизни” .

Нагадаємо, в Україні сьогодні, 29 серпня – День пам’яті захисників, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність країни.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно у Рівному відбулася 30-та церемонія нагородження орденом “Народний герой України”.

Читайте також:
Оновлену Зеленським Комісію державних нагород і геральдики очолив Богдан

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна