“Азов” знищив російський підрозділ під Горлівкою, є полонений. ДОПОВНЕНО

доповнено

У ніч на четвер, 29 серпня, російські окупаційні війська здійснили збройну провокацію і обстріляли підрозділи полку Нацгвардії “Азов” в районі Горлівки на Донеччині. Однак бійцям “Азову” вдалося знешкодити противника і взяти полоненого.

Про це повідомив у соцмережі головний редактор видання “Цензор.Нет” Юрій Бутусов.

“…Під час патрулювання “сірої зони” розвідгрупа “Азова” виявила російський підрозділ. Під час короткого бою чотири російських найманці знищені на місці, один важкопоранений і взятий у полон, йому надається допомога. Захоплені документи, зброя, зроблена фото- і відеофіксація спроби порушення окупаційними військами Мінських угод і умов припинення вогню”, — написав Бутусов.

“З нашого боку втрат немає. Майстерні дії особового складу “Азова”, спрямовані на дотримання режиму “хлібного перемир’я”, заслуговують найвищих державних нагород”, — додав журналіст.

Речник МОУ Дмитро Гуцуляк у зведенні про події в зоні ООС з початку доби о 12:00 розповів: “Від початку поточної доби російсько-окупаційні війська продовжили порушення режиму тиші. Так, на лінії бойового зіткнення нашими воїнами зафіксовано 5 збройних провокацій з боку окупантів”.

Щодо подій у районі Горлівки речник зазначив: “З 02.20 ночі ворог застосовував озброєння БМП та стрілецьку зброю по оборонцях Зайцевого. Спочатку з 03.45, а потім після 06.00 ранку з напрямку від шахти Гагаріна окупованої Горлівки противник вів прицільні обстріли з ручних протитанкових та підствольних гранатометів, а також стрілецької зброї по наших захисниках н.п. Південне…”

У полку НГУ “Азов” підтвердили дані про бій із ДРГ ворога, чотирьох знищених бойовиків та одного взятого в полон.

Як інформує сайт “Азову”, бойовик розповів, що служить у 2-му взводі 2-ї роти 1-го батальйону 3-ї бригади “ДНР”.

“Найманець розказав, що їхня група вийшла у “сіру зону” з метою диверсійних дій, щоб зірвати перемир’я та звинуватити у цьому українську сторону. Сам він – уродженець української Горлівки, як і більшість особового складу бригади. Він неодноразово намагався покинути місце служби, проте його тримали там насильно”, – ідеться в повідомленні.

“На передову, як свідчить полонений, найманців відправляють у якості покарання. Командування батальйону, за словами найманця, складають російські офіцери, також стало відомо, що у бойових підрозділах псевдо республік некомплект – у більшості підрозділів служить не більше третьої частини від особового складу. Казарми для розміщення бойовиків знаходяться в житлових приміщеннях місцевого населення українських населених пунктів, захоплених окупантами. Бойова техніка, в тому числі танки, які мали б знаходитися у зоні відведення згідно з Мінськими домовленостями, розміщені на території цивільних об’єктів. За інформацією найманця, російський куратор його бригади проживає у колишньому управлінні УБОЗ м. Горлівка”, – сказано в повідомленні “азовців”.

“Ця та багато іншої інформації, яку азовцям здав полонений ворог, укотре підтверджує наявність на наших окупованих територіях російських солдатів, які, як і раніше, не мають жодних намірів виконувати будь-які мирні домовленості”, – зазначили в ОЗСП “Азов”.

Як писала “Новинарня“, переможцями змагань на звання найкращого артилерійського розрахунку серед артилеристів, які виконують бойові завдання у зоні ООС у складі ОТУ “Північ” (Луганський напрямок), стали артилеристи полку “Азов”.

Читайте також:
В “Азові” пояснили, чому командир полку Редіс не “віддав честь” Зеленському на Майдані

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна