У Херсон доставили танкер, що перевозив паливо військовим РФ у Криму

 

Прикордонники спільно з співробітниками Служби безпеки України доставили до місця зберігання в Херсон заарештований танкер “Мрія”.

Про це повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Через відмову капітана судна виконувати рішення суду та фактично самоусунення від виконання своїх обов’язків по керуванню судном та командою, правоохоронцям довелось чотири доби доставляти судно з акваторії Чорного моря до порту Херсона.

Зараз судно “Мрія” знаходиться в Херсонському морському порту під охороною.

“Варто зауважити, що представники судновласника намагаються дискредитувати законні дії правоохоронців різними шляхами, у тому числі через засоби масової інформації”, — говориться в повідомленні.

Нагадаємо, що 10 серпня 2019 року, під час досудового розслідування прокуратура АР Крим спільно з СБУ проведела обшук на судні “Мрія”. Підставою для обшуків стало те, що дане судно в червні 2015 року незаконно здійснювало захід до закритого порту “Севастополь” для постачання паливно-мастильних матеріалів для підрозділів Чорноморського флоту РФ.

19 серпня Херсонський апеляційний суд задовольнив апеляцію прокуратури АР Крим і заарештував судно судно “Мрія”.

Пізніше співробітники Державної прикордонної служби затримали цей танкер у нейтральних водах.

Читайте також:
В Україну хотіли незаконно переправити парашути з Росії. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна