Парубій підписав новий Виборчий кодекс

 

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій підписав Виборчий кодекс.

Про це спікер у вівторок, 27 серпня, повідомив у Twitter.

“Голова профільного Комітету Верховної Ради сьогодні підписав Виборчий кодекс з відкритими списками. І це відкрило для мене шлях – підписати закон і я невідкладно підписав Виборчий кодекс. Дякую кожному народному депутату, який проголосував за Виборчий кодекс”, — написав Парубій.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 липня Верховна Рада ухвалила Виборчий кодекс, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах. “За” проголосували 230 народних депутатів при мінімально необхідних 226.

У першому читанні проєкт Виборчого кодексу був ухвалений 7 листопада 2017 року. 29 травня 2019 року профільний комітет ВР рекомендував парламенту розглянути проєкт Виборчого кодексу в другому читанні.

6 червня парламент розпочав розгляд проєкту Виборчого кодексу (№ 3112-1) в другому читанні, до якого було подано 4568 поправок.

Народні депутати понад місяць розглядали ці поправки. За словами Голови Верховної Ради Андрія Парубія, Виборчий кодекс — наймасштабніший законопроєкт парламенту VIII скликання.

Читайте також: 
Новий Виборчий кодекс прийняли із порушенням регламенту, – Стефанчук

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна