Новий Виборчий кодекс прийняли із порушенням регламенту, – Стефанчук

 

Новий Виборчий кодекс України був ухвалений із порушенням регламенту Верховної ради. Про це заявив представник президента України Володимира Зеленського у парламенті Руслан Стефанчук в ефірі телеканалу “1+1”, передає РБК-Україна.

Стефанчук зауважив, що Кодекс мав 4,5 тисяч правок перед ухваленням і народні депутати не ознайомилися із текстом.

Тому, за словами представника президента, йому не відомо, чи буде Зеленський підписувати ухвалений документ.

“Коли Кодекс приймали з 18 разу… Чи буде він підписаний? Безперечно він буде проаналізований, бо ми вже зараз бачимо порушення регламенту при прийнятті цих речей… Будь-яке рішення буде прийматися після того, як ми вивчимо цей кодекс”, — заявив Стефанчук.

Він додав, що при цьому президент виступає за відкриті списки і жодного відходу від відкритих списків у новій Верховній Раді з боку партії “Слуга народу”  та президента Зеленського не буде.

Як повідомляла “Новинарня“, 11 липня Рада у другому читанні схвалила новий Виборчий кодекс з відкритими списками. Документ після низки провальних голосувань підтримали 230 парламентарів. У новому Виборчому кодексі, прийнятому напередодні позачергових виборів до парламенту, прохідний бар’єр становитиме 5%.

У новому Виборчому кодексі передбачено введення онлайн процедури зміни місця голосування на виборах до Верховної ради і президента.

Читайте також:
Тест для визначення найближчої тобі партії: наш PROвибір – аналог німецького Wahl-O-Mat

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.