Депутатам створили бота-помічника, що все знає про Раду

 

IT-підрозділ апарату Верховної Ради спільно з Українським інститутом майбутнього створили електронного помічника – чат-бота для народних депутатів Верховної Ради України.

Про це у вівторок, 27 серпня, на пресконференції розповіла народний депутат України нового скликання Галина Янченко передає “Укрінформ”.

“Ця розробка — одна з ініціатив щодо перетворення держави з бюрократичної на державу в “смартфоні”. Враховуючи, що у Верховну Раду зайшла велика кількість нових народних депутатів, це люди, для яких (схожа діяльність, — “Н”) — перший досвід. Для того, щоб допомогти їм зорієнтуватися і не створювати інформаційний хаос, ми прийшли з ініціативою створити такий чат-бот”, — розповіла Янченко.

Як зазначив експерт з питань штучного інтелекту Українського інституту майбутнього Антон Семенов, чат-бот працюватиме на базі месенджера Телеграм.

“Бот створений для того, щоби допомагати народному депутату, а саме скорочувати час, який він витрачає на пошук тих чи інших документів. На даний момент бот уже може підказати народному депутату, як правильно оформити своїх помічників, які документи для цього потрібні, може показати зали, доступні для засідань… Також бот може поінформувати про законодавчу діяльність: надати документи на регламент Верховної Ради, пояснити, як правильно працювати з системою електронних засідань комітетів. Все, що потрібно народному депутату для роботи з ботом, — це месенджер Телеграм”, — сказав Семенов.

Голова IT-управління парламенту Олексій Сидоренко зауважив, що створення чат-бота — це перший крок на шляху до цифрової трансформації Верховної Ради України.

“Ми бачимо цей інструмент як гід, він служитиме успішному запровадженню технологій штучного інтелекту у законотворчому процесі. Найближчим часом цей інструмент збагатиться навчальними відеоматеріалами, які допоможуть народним депутатам, їхнім помічникам, співробітникам секретаріатів дуже легко пройти курс навчання у роботі з новими інноваційними платформами у Верховній Раді”, — зазначив він.

Як повідомляла “Новинарня“, “Слуга народу” боротиметься з корупцією у своїй фракції через комп’ютерну технологію.

Читайте також:
“За прикладом Африки”. Перший публічний виступ Зеленського після інавгурації – російською мовою. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна