Пожежі в Амазонії: Бразилія відмовилася від фінансової допомоги G7

 

Бразилія відмовилася від фінансової допомоги країн G7 для боротьби з лісовими пожежами в Амазонії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 27 серпня, пише видання “France24”.

“Ми цінуємо (пропозицію), але, можливо, ці ресурси більш актуальні для лісовідновлення Європи”, – сказав Онікс Лоренцоні, глава адміністрації президента Бразилії Жаїра Больсонаро.

Лоренцоні мав на увазі обіцянку фінансової допомоги в розмірі 20 мільйонів доларів, прийняту на саміті G7 у Франції, для боротьби з пожежами в тропічних лісах.

Глава адміністрації також порадив лідеру Франції Еммануелю Макрону подбати про власні землі:

“Макрон не може навіть уникнути ймовірної пожежі в церкві, яка є об’єктом всесвітньої спадщини. Чому він хоче вчити нашу країну?”, – зазначив Лоренцоні, звернувши увагу на пожежу в Нотр-Дам де Парі у квітні.

Як відомо, президент Франції Еммануель Макрон 26 серпня повідомив, що Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та Сполучені Штати негайно нададуть логістичну та фінансову допомогу у розмірі 2о мільйонів доларів у боротьбі з пожежами в Амазонії.

Як інформувала “Новинарня“, міжнародні лідери на саміті G7 в Біарріцці домовилися виділити гроші на допомогу в боротьбі з пожежами в тропічних лісах Амазонії.

Читайте також:
В ООН оголосили “надзвичайну кліматичну ситуацію”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна