Лідери G7 погодили суму термінової допомоги для гасіння лісів Амазонки

 

Лідери країн “Великої сімки” на саміті в Біарріці домовилися надати логістичну й фінансову допомогу в боротьбі з пожежами в тропічних лісах Амазонки.

Президент Франції Еммануель Макрон 26 серпня повідомив, що Велика Британія, Канада, Франція, Німеччина, Італія, Японія та Сполучені Штати негайно нададуть для цих цілей 22 мільйони доларів.

За словами Макрона, Париж також готовий надати військову допомогу для боротьби з масштабною лісовою пожежею протягом годин, передає “Радіо Свобода”.

Господар саміту додав, що країни “Групи семи” також підтримають ширшу ініціативу для захисту регіону Амазонки, яку представлять на Генеральній асамблеї ООН у вересні 2019 року.

Пожежі в тропічних лісах Амазонки, які називають “зеленими легенями планети”,  почалися на початку серпня. У деяких штатах Бразилії оголошено надзвичайний стан. Число осередків займання продовжує зростати.
Критики звинувачують президента Бразилії Жаїра Болсонару в тому, що його бездіяльність і риторика, спрямована проти захисників довкілля, призвели до знеліснення Амазонки.
У липні Національний інститут космічних досліджень опублікував звіт, згідно з яким темпи знищення лісів Амазонки за рік зросли на 88%. Однак президент Бразилії публічно піддав сумніву висновки цього звіту.

Як інформувала “Новинарня“, саміт лідерів держав “Великої сімки” відкрився 24 серпня у французькому місті Біарріц.

Читайте також:
Трамп посварився з лідерами “Великої сімки” через Росію, – The Guardian

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна