На Донбасі загинув 20-річний морпіх Віталій Собко з Тернопільщини. ФОТО

уточнено

На Донбасі загинув український військовий, морський піхотинець із 35 омбр матрос Віталій Собко.

Про це повідомляє “Новинарня” з посиланням на медіа Тернопільської області, звідки походив загиблий.

Водночас, за уточненими даними ЗМІ, Віталій Собко – небойова втрата (самогубство).

“25 серпня в районі проведення операції Об’єднаних сил під час ворожих обстрілів чотири військовослужбовці Збройних Сил України отримали поранення різних ступенів важкості.
На жаль, під час евакуації до медичного закладу один з наших побратимів від отриманих поранень помер. Інші військовослужбовці вже перебувають під наглядом медичних спеціалістів”, – повідомив пресцентр ОС.

Ланівецький районний військовий комісаріат (Тернопільщина) поширив у соцмережі дані про те, що загиблий – 20-річний Віталій Олегович Собко, житель села Борсуки Ланівецького району Тернопільської області, військовослужбовець 35-ї окремої бригади морської піхоти ВМС ЗСУ. Він загинув під час виконання обов’язків військової служби в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Як пише в соцмережі журналіст Юрій Бутусов, крім загиблого внаслідок ворожого обстрілу, “також сьогодні загинув ще один військовослужбовець, морський піхотинець із 35-ї бригади, причина смерті – кульове поранення, згідно з офіційним висновком – небойові втрати”.

За інформацією видання Тerminovo.te.ua, Віталій Собко народився 27 березня 1999 року.
За даними з ФБ Віталія, він 2014 року закінчив школу в селі Борсуки. У Збройних силах – із серпня 2017 року, військове звання – матрос.
Борсуківська ОТГ зазначила, що воїн мешкав у селі Нападівка (Лановецький район), яке входить до територіальної громади.

У вечірньому зведенні пресцентру ОС повідомляється, що з початку доби 25 серпня збройні формування Російської Федерації та її найманці 7 разів порушили режим припинення вогню. Зокрема, в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання “Схід” (Донецький напрямок), де дислокуються морпіхи, противник здійснив 5 обстрілів позицій Об’єднаних сил: неподалік Миколаївки з боку окупованого Докучаєвська – з гранатометів різних систем та стрілецької зброї; тричі в районі Водяного з напрямків Ужівка та Пікузи – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї; поблизу Мар’їнки з напрямку Трудівських – з АГС.

Читайте також:
Небойові втрати – бійці Гаврик і Попко. ВИПРАВЛЕНО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна