Небойові втрати – бійці Гаврик і Попко. ВИПРАВЛЕНО

виправлено, доповнено

За уточненою інформацією, військовий ООС Костянтин Гаврик загинув не внаслідок бойових дій.

На спостережнику біля селища Піски (Ясинуватський район Донеччини) 15 серпня загинув ще один боєць 74-го розвідувального батальйону – Олексій Попко. Третій військовослужбовець дістав важкі осколкові поранення.

Трагедія сталася на спостережному пункті біля Пісок під Донецьком близько 02:00 15 серпня.

Спочатку Гаврика у ЗМІ помилково назвали загиблим унаслідок бойових дій 14 серпня на Луганщині.
Новинарня” перепрошує за поширення хибної інформації.

За даними пресцентру ООС, за добу 15 серпня втрат внаслідок ворожих обстрілів не було.

Деякі ЗМІ писали, що бійці 74-го розвідбату – командир відділення сержант Костянтин Миколайович Гаврик, 15.09.1978 р.н., і номер обслуги старший солдат Олексій Олегович Попко, 10.07.1986 р.н., – бойові втрати.

Однак представник пресцентру ООС Віктор Шубець в коментарі InfoResist заявив: “15-го числа два військовослужбовця втратили життя не через участь в бойових діях, а з інших причин. Це не бойові втрати, тому вони не озвучувалися”.

Лікарі Дніпровської лікарні ім. Мечникова повідомляли також про важко пораненого на Донеччині бійця, 34-річного Дмитра, якого госпіталізували у стані коми вранці 15 серпня.

Костянтин Гаврик загинув уночі перед своїм днем народження. Він народився 15 серпня 1978 року. Сам із міста Токмак Запорізької області.

Костянтин Гаврик

Гаврик із лютого 2015 року проходив службу в 72 омбр, командир бойової машини — командир відділення. Воював у промзоні Авдіївки, був поранений.

Олексій Попко

Загиблий Олексій Попко – із Дніпра, навчався в ДНУ ім. О.Гончара.
Залишилися батьки, дружина, маленька донька та син від першого шлюбу.

P.S. 15 серпня ЗМІ повідомляли ще про одного військового, загиблого на Донбасі: Олександр Колбун із Чернівецької області. Про його смерть сповістив у ФБ голова Маничевської районної держадміністрації Андрій Линдюк.
Олександрові Колбуну було 20 років. Зазначається, що він теж загинув в зоні ООС у Луганській області.

Відповідно, командування зарахувало його до небойових втрат.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна