“Мотор Січ” прокоментував інформацію про купівлю заводу Китаєм

 

Китайські компанії Skyrizon і Xinwei Group подали на узгодження в Антимонопольний комітет України (АМКУ) угоду про купівлю більше 50% акцій заводу “Мотор Січ”.

Про це повідомив директор зі зв’язків з громадськістю ВАТ “Мотор Січ” Анатолій Малиш, передає “Громадське”.

“Китайські компанії вже купили акції. Тепер рішення за АМКУ, коли воно буде — ми не знаємо”, — зазначив Малюк.

При цьому директор по зв’язках з громадськістю не підтвердив інформацію американського ділового видання The Wall Street Journal про можливий продаж заводу китайської компанії Beijing Skyrizon Aviation.

Нагадаємо, раніше газета The Wall Street Journal з посиланням на високопоставлених чиновників Білого дому повідомила, що помічник президента США з нацбезпеки Джон Болтон намагається перешкодити купівлі Китаєм українського підприємства “Мотор Січ”, так як це може дати Пекіну важливі оборонні технології.

За даними WSJ, зараз розглядається питання продажу українського підприємства групі компаній, серед яких Beijing Skyrizon Aviation.

Раніше СБУ не допустила остаточну продаж контрольного пакету акцій запорізького підприємства “Мотор Січ” в Китай.

З цією метою слідчі СБУ звернулися до суду з проханням про арешт близько 56% акцій компанії, яка в підсумку була задоволена. Арешт відбувся в рамках розслідування, яке СБУ проводить з продажу пакета акцій запорізького підприємства відомому китайському мільярдерові Ван Цзину.

Справу порушено за статтею “диверсія”, однією з санкцій якої є конфіскація майна обвинуваченого. Таким чином, підсумком даного розслідування може стати перехід контролю над “Мотор Січ” державі.

Читайте також:
Компанії “Мотор Січі” Богуслаєва фінансували бойовиків “ДНР”, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна