Компанії “Мотор Січі” Богуслаєва фінансували бойовиків “ДНР”, – СБУ

 

Співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність групи компаній “Мотор Січ”, яка протягом двох років фінансувала діяльність незаконної організації “ДНР”.

Про це у п’ятницю, 19 липня, повідомлили у пресцентрі СБ України.

Оперативники спецслужби у межах досудового розслідування встановили, що посадовці відокремленого підрозділу групи “Сніжнянський машинобудівний завод”, який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, при здійсненні господарської діяльності розробили та реалізували механізм проведення безтоварних операцій із суб’єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ та так званої “Донецької народної республіки”.

За даними СБУ, у результаті оборудки до так званого “Центрального Республиканского банка ДНР” надходили платежі “Сніжнянського машинобудівного заводу” у вигляді сплати непередбачених чинним українським законодавством, так званих “податків та інших обов’язкових платежів”.

Зокрема за 2015 рік “Сніжнянський машинобудівний завод” до бюджету “ДНР” сплачено понад 32 мільйона російських рублів.

Заводом також здійснювалась передача на безоплатній основі товарно-матеріальних цінностей для потреб так званих “Міністерства доходів та зборів ДНР”, через яке безпосередньо фінансувались незаконні збройні формування бойовиків.

Слідчі СБУ оголосили підозру директору та начальнику фінансового відділу “Сніжнянський машинобудівний завод” у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України.

Триває досудове слідство для встановлення всіх інших осіб, причетних до фінансування бойовиків так званої “ДНР”.

Нагадаємо, 9 липня було оприлюднено розслідування Bihus.Info, де повідомлялося, що “Мотор Січ” нардепа В’ячеслава Богуслаєва, постачає деталі військовим РФ та працює в ОРДО на окупованому Криму.

Зокрема повідомлялося, що у 2016 році Служба Безпеки України відкрила кримінальне провадження щодо фінансування тероризму представниками заводу “Мотор Січ”. Підприємство Богуслаєва заплатило бойовикам 32 млн російських рублів.

Читайте також:
Депутат Богуслаєв “забув” внести у декларацію майно на 20 мільйонів, — НАЗК

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна