Стало відомо, хто увійде до тимчасової президії Верховної Ради

 

Під час загального підготовчого засідання новообраних народних депутатів проголосовано за план-сценарій першого урочистого засідання Верховної ради, яке відбудеться 29 серпня.

Як повідомляє “Новинарня“, таке рішення учасники підготовчої групи ухвалили на засіданні в п’ятницю, 23 серпня.

“Відповідно до опрацьованої інформації у першій підгрупі були внесені такі кандидатури. Обрати тимчасову президію першої сесії Верховної Ради дев’ятого скликання у складі таких народних депутатів: Разумкова Дмитра Олександровича як голову підготовчої депутатської групи, Стефанчука Руслана Олексійовича (від партії “Слуга народу”), Іоффе Юлія Яковича (від партії “Опозиційна платформа — За життя”), Кожем’якіна Андрія Анатолійовича (від партії ВО “Батьківщина”), Забродського Михайла Віталійовича (від партії “Європейська солідарність”) і Железняка Ярослава Івановича (від партії “Голос”)”, – зазначив представник Президента України, новообраний народний депутат від “Слуги народу” Руслан Стефанчук.

Учасники підготовчої групи підтримали цю пропозицію та проголосували за визначення такого складу тимчасової президії.

Також, згідно зі сценарієм, підписання присяги буде відбуватись на другому поверсі ВРУ за столами реєстрації за участі представників Центральної виборчої комісії.

“Спочатку ми звернулись до ЦВК щодо їх присутності на урочистому засіданні і врученні посвідчень народних депутатів. ЦВК розглянула це питання і прийняла рішення, уповноважила секретаріат комісії видати ці посвідчення. Видача таких посвідчень буде відбуватись за столами реєстрації народних депутатів”, – додали депутати під час засідання.

Як інформувала “Новинарня“, Рада затвердить новий уряд у перший день роботи. Один міністр залишиться на посаді.

Читайте також:
Генерал Забродський розповів про перші ініціативи у Верховній Раді

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна