Керівники державних шахт привласнили понад ₴500 млн, – СБУ

 

Служба безпеки України викрила привласнення керівництвом державних вугільних шахт бюджетних коштів на сотні мільйонів гривень.

Про це у п’ятницю, 23 серпня, повідомили у пресцентрі Служби безпеки України.

За даними СБУ, протягом 2016−2019 років посадові особи ВАТ Лисичанськвугілля, ДП Мірноградвугілля, ДП Шахта ім. М.С. Сургая, ДП Первомайськвугілля і ДП Шахтоуправління Південнодонбаське № 1 організували механізм розкрадання коштів підприємств через процедуру державних закупівель.

Крім того, керівництво шахт спеціально “прописувало” умови проведення тендерів на закупівлю обладнання під заздалегідь визначених переможців, через що контракти діставалися підконтрольним їм фірмам-прокладкам, йдеться у матеріалах слідства.

Після цього зловмисники з використанням фінансових інструментів розподіляли гроші між учасниками корупційної схеми.Таким чином з держбюджету було вкрадено понад 500 млн гривень.

СБУ з’ясувала, що  устаткування, необхідне для сталого функціонування шахт, насправді не оновлювалося, а лише час від часу ремонтувалося.

Тож, через це знижувалася ефективність роботи підприємств, а життя і здоров’я працівників опинялися під загрозою.

Як повідомляла “Новинарня“, станом на липень 2019 року 39 шахт на окупованій території затоплені.

Читайте також:
Куратори РФ “розхитували” прифронтовий Донбас через інтернет, – СБУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна