Зеленський залишить Міністерство ветеранів і створить в ОП Раду волонтерів

 

Президент Володимир Зеленський заявив, що ніхто не буде ліквідовувати Міністерство у справах ветеранів.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 23 серпня, сказав глава дернжави під час виступу на ІІ міжнародному ветеранському волонтерському форумі “Там, де ми – там Україна”.

“Міністерство у справах ветеранів ніхто не буде ліквідовувати. Це ганебна інформація та ганебні чутки. Ви краще за інших знаєте, які там дійсно є проблеми, що не працює та що дійсно треба терміново міняти. Ми будемо втілювати все це в життя. Ми чекаємо від вас кандидатуру, бо я не хочу сам її обирати. Хочу, аби ви запропонували цю людину, яка дійсно є авторитетом та може очолити відомство”, – сказав президент.

Він також згадав про нещодавню “оптимізацію” профільного комітету Ради.

“Ми об’єднали комітети, але це не означає, що зникає їх функціонал. Запевняю, що нова Верховна Рада буде робити все необхідне для захисту ваших прав, і всі необхідні закони будуть прийняті”, – зауважив Зеленський.

Крім того, за його словами, в офісі президента України створюється Рада волонтерів, і буде призначений уповноважений з питань волонтерів.

“Втім, справа не в органах та їх кількості. Головне – аби було бажання реально працювати… У влади більше не буде правильних чи неправильних ветеранів, угодних чи неугодних волонтерів.
Я можу вам гарантувати на сто відсотків одне: наше відношення до вас буде грунтуватися на трьох речах: повага, повага і ще раз повага”, – резюмував президент.

Як відомо, 22 листопада 2018 року Верховна Рада  України призначила народного депутата від “Блоку Петра Порошенка” Ірину Фріз міністром України у справах ветеранів. За це проголосували 270 народних депутатів із 337, зареєстрованих в сесійній залі. Фріз підтримала частина ветеранського середовища.

Як інформувала “Новинарня“, 15 серпня на засіданні підготовчої депутатської групи новообраного парламенту вирішили, що у Верховній Раді України ІХ скликання не буде Комітету у справах ветеранів та осіб з інвалідністю.

Читайте також:
Ліквідація профільного комітету Ради – це неповага до 370 тисяч ветеранів, – Зінкевич

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна