Ліквідація профільного комітету Ради – це неповага до 370 тисяч ветеранів, – Зінкевич

 

Доброволець-медик та новообраний депутат від партії “Європейська Солідарність” Яна Зінкевич прокоментувала ліквідацію профільного комітету ВР у справах ветеранів.

Про це у четвер, 15 серпня, повідомляє “Прямий”.

“Ветерани —  це не просто пільги, це про державну політику стосовно наших захисників. Ліквідація комітету є неприпустимою і демонструє неповагу до 370 тисяч ветеранів, до родин загиблих та поранених, які борються з проблемами після повернення. Ми повинні приділяти достатню увагу захисникам. Багато ще не повернулись з війни. Профільний комітет у законодавчому органі є світовою практикою і продемонстрував свою ефективність”, — заявила вона.

Також Зінкевич наголосила, що переведення питання ветеранів у компетенцію комітету з соціальної політики призведе до нівелювання проблем захисників України.

“Досвід функціонування держслужби в Мінсоцполітики продемонстрував, що такий підхід неефективний. Інтереси ветеранів були недостатньо проявлені”, — пояснила політик.

Як інформувала “Новинарня“, “Слуга народу” визначила на керівництво Комітетом з питань нацбезпеки і оборони чоловіка однокласниці президента Зеленського, відмовивши генералу Михайлу Забродському з “ЄС”.

Читайте  також:
Яна Зінкевич: “Зціплюю зуби і йду далі”. Велике інтерв’ю з командиром “Госпітальєрів”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна