Справа Гандзюк: розгляд щодо Павловського перенесли вдруге за тиждень

 

Приморський райсуд Одеси вдруге протягом тижня відклав підготовче засідання стосовно обвинуваченого у справі щодо вбивства Катерини Гандзюк Ігоря Павловського.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 22 серпня, інформує “Укрінформ”.

“Заслухавши позицію сторони обвинувачення та взявши до уваги пояснення щодо неявки на засідання адвоката підсудного Павловського – Надії Курінної, що сьогодні бере участь у засіданні Кам’янсько-Бузького райсуду Львівської області, суд вирішив відкласти підготовче засідання до 3 жовтня. Засідання призначається на 15 годину”, – озвучив ухвалу суддя Дмитро Осік.

Варто зазначити, що спершу підготовче засідання Приморського райсуду було призначено на 16 серпня, проте за дивним збігом обставин ані представник прокуратури, ані підсудний Павловський та його адвокат до суду не з‘явились.

Представник Генпрокуратури Вікторія Калита пояснила неявку до суду 16 серпня тим, що суд запізно повідомив ГПУ про дату підготовчого засідання.

Зі свого боку, батько загиблої активістки Віктор Гандзюк заявив журналістам, що розцінює дії учасників судового процесу “однозначно: як затягування розгляду кримінальної справи стосовно звинувачення Павловського”.

“Причому, я це спостерігав і при розгляді справи щодо Павловського в інших судах. Підсудний чотири-пять разів підряд не з’являвся на засідання. Таке враження, що робиться все для затягування розгляду справи, поки це всім набридне, і журналісти перестануть приходити на засідання судів”, – сказав батько Катерини Гандзюк.

Він вважає, що Генпрокуратура, яка уклала з обвинуваченим Павловським угоду, хоче затвердити її в суді без участі батька жертви злочинців. Його у цьому провадженні чомусь не визнано потерпілою строоною.

Як інформувала “Новинарня“, 16 серпня на суд не з’явився ні Павловський, ні його захисник, ні прокурор.

Читайте також:
Вбивство Гандзюк: справу Павловського передали в Одесу, ГПУ уклала з ним угоду, – адвокат

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна