Інцидент з короваєм та дружиною Нетаньяго є недопрацюванням ізраїльського протоколу, – посол

 

Інцидент у Борисполі з короваєм і дружиною прем’єр-міністра Ізраїлю, найімовірніше, є недопрацюванням ізраїльської служби протоколу, яка не попередила Сару Нетаньяго про українську традицію.

Як повідомляє “Новинарня“, про це у вівторок, 20 серпня, заявив у коментарі журналістам посол України в Державі Ізраїль Геннадій Надоленко. 

“Я думаю, що це (інцидент з короваєм – ред.) просто недопрацювання ізраїльского протоколу – там випадково не попередили дружину прем’єр-міністра щодо цієї традиції. До того ж, в Ізраїлі немає традиції такого дуже шанобливого і бережного ставлення до хліба, як в Україні – у них, наприклад, після Песаха весь хліб спалюється, тож, щоб ви розуміли, хліб – це не щось надзвичайне для Ізраїлю”, – сказав Надоленко.

Дипломат додав, що коли переглядав відео з церемонії зустрічі прем’єр-міністра Ізраїлю в аеропорту Бориспіль, побачив, що в руках Сари Нетаньяго залишалися “якісь крихти, які вона просто струсила”.

“Я думаю, що на це не потрібно звертати уваги. Нам потрібно звертати увагу на дійсно важливі речі – цим візитом було підтверджено дружбу між Україною та Ізраїлем і подальший розвиток нашої співпраці”, – резюмував посол.

Як інформувала “Новинарня“, низка ЗМІ поширили інформацію про те, що під час офіційної церемонії зустрічі в аеропорту Бориспіль прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньяго його дружина Сара буцімто виявила неповагу до України і викинула шматочок короваю, яким традиційно зустрічають гостей в Україні.

Сам Нетаньяго у відеозверненні спростував ці заяви, зазначивши, що всі розмови про неповагу до України є нісенітницями, а його дружина дуже шанує Україну і на знак поваги до неї навіть обрала одяг у національних кольорах України.

В ОП теж сказали, що “це було зроблено ненавмисно і в жодному разі не є проявом неповаги до України”.

Об’єднана єврейська громада України (ОЄГУ) того ж дня висловила протест через, як мовиться в її повідомленні, “фарс і дезінформацію” щодо дружини прем’єр-міністра Ізраїлю Сари Нетаньяго в українських і ізраїльських ЗМІ.

Читайте також:
Нетаньягу в Києві натякнув на збільшення інвестицій у сферу ІТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна