В ОП прокоментували інцидент з дружиною Нетаньягу, яка розкидається короваєм

 

В офісі президента України прокоментували інцидент із дружиною прем’єр-міністра Ізраїлю Біньяміна Нетаньягу, який перебуває в Україні з візитом, і “хлібом-сіллю”, яким гостей зустрічали на київському летовищі “Бориспіль”.

Як повідомляє “Новинарня“, це в понеділок, 19 серпня, прокоментувала прессекретарка президента України Юлія Мендель, передає “Інтерфакс-Україна”.

Сара Нетаньягу не хотіла проявити якусь неповагу до України, і такі незначні казуси не можуть нівелювати важливість його візиту до Києва, сказала Юлія Мендель.

“Це було зроблено ненавмисно і в жодному разі не є проявом неповаги до України. Цей випадок не може затьмарити важливості й масштабності візиту прем’єр-міністра Ізраїлю до України, який відбувся вперше за 20 років і став для обох країн важливим поштовхом до розвитку відносин в економічній, освітній, культурній сферах і в IT”, – сказала Мендель у відповідь на запитання журналістів.

А Об’єднана єврейська громада України (ОЄГУ) висловила протест через, як мовиться в її повідомленні, “фарс і дезінформацію” щодо дружини прем’єр-міністра Ізраїлю Сари Нетаньягу в українських і ізраїльських ЗМІ.

Зокрема, в повідомленні, яке цитує агентство “УНІАН”, мовиться:

“Що ж стосується «кинутого» шматка короваю, при уважному аналізі відеоматеріалів очевидно, що маленький шматок короваю випадково впустили, та ще й зі спробою зловити його”.

Раніше 19 серпня журналіст ізраїльського російськомовного телевізійного “9-го каналу” Дмитро Дубов, який супроводжує ізраїльську делегацію в Україні, оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook відео, на якому дружина голови ізраїльського уряду нібито кидає хліб під час церемонії зустрічі високих гостей в аеропорту “Бориспіль”. Це викликало жваве обговорення в соцмережах та інтернет-ЗМІ.

Як інформувала “Новинарня“, у перекладі виступу Зеленського на іврит не згадали Голодомор і знищення нацистами українських націоналістів.

Читайте також:
Нетаньягу в Києві натякнув на збільшення інвестицій у сферу ІТ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна