Наркобарона Сілвера екстрадували в Ізраїль з другої спроби

 

У ніч на неділю, 18 серпня, наркобарона Амоса Дов Сілвера нарешті успішно екстрадували до Ізраїлю.

Про це вранці повідомила речниця прокуратури Києва Надія Максимець.

“Сьогодні вночі Амос Дов Сільвер екстрадований до Держави Ізраїль літаком з міжнародного аеропорту “Бориспіль”, – написала Максимець у фейсбуці.

Як інформувала “Новинарня“, Амос Дов Сілвер, засновник мережі масового розповсюдження канабісу Telegrass, 16 серпня втік від правоохоронців в аеропорту “Бориспіль” перед проходженням паспортного контролю на екстрадицію до Ізраїлю.

Перед посадкою на літак до Тель-Авіва з Сілвера зняли електронний браслет, і наркоторговець у приміщенні аеропорту безперешкодно відірвався від працівників СБУ, які його супроводжували та припинили за ним стежити.

Прокуратура Києва почала кримінальне провадження за фактом втечі іноземного громадянина під час здійснення його екстрадиції до Ізраїлю.

Уранці 17 серпня Сілвера повторно затримали в Умані на Черкащині.

У пресцентрі СБУ заявили, що співробітники, які супроводжували наркобарона в аеропорту, вже відсторонені від посад; триває службове розслідування.
За інформацією журналіста Юрія Бутусова, безпосередньо відповідав за проведення екстрадиції начальник 3-го управління (по боротьбі з наркотиками) Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю СБУ Орест Михайлецький. Загальне керівництво операцією із затримання і видачі наркобарона здійснював перший заступник головного управління “К” генерал-лейтенант Анатолій Калюжняк.

Амос Дов Сілвер перебував у міжнародному розшуку та був затриманий у Києві ще в березні.
15 серпня Верховний суд України схвалив прохання Ізраїлю повернути Сілвера на батьківщину, там йому загрожує покарання за злочинні операції.

Читайте також:
Під Слов’янськом СБУ знайшла гектар марихуани

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна