Ізраїльський наркобарон дивним чином вислизнув з рук СБУ в аеропорту “Бориспіль”. ВІДЕО. ДОПОВНЕНО

доповнено

Амос Дов Сілвер, засновник мережі масового розповсюдження канабісу Telegrass, утік від правоохоронців в Україні в аеропорту “Бориспіль” перед екстрадицією до Ізраїлю.

Як повідомляє “Новинарня“, це сталося в четвер, 15 серпня, увечері, інформує з посиланням на поліцію Ізраїлю видання “The Times of Israel”.

Як відомо, 15 серпня Верховний суд України схвалив прохання Ізраїлю повернути його для суду, там йому загрожує покарання за злочинні операції.

Перед посадкою на літак до Тель-Авіва у київському аеропорту з Сілвера зняли електронний браслет, щоб він міг пройти металодетектор, – і наркоторговець утік.

Поліція Ізраїлю не встигла надіслати вчасно супровід для Сілвера – і він утік через Duty Free, зазначає видання “Haaretz”.

Водночас, речник української Прикордонної служби Андрій Демченко повідомив журналістам, що у зону “Duty Free” Сілвер не міг потрапити, бо він не проходив прикордонний контроль на виїзд.

Як згодом стало відомо з відео, Сілвер утік під час проходження ним та супроводжуючим контролю на безпеку.

Відео:

Українські силовики розшукували Сілвера по аеропорту з фотографією, зробленою за хвилини до його зникнення. Правоохоронці запевняють, що скоро затримають утікача.

Ізраїльська поліція заявила, що контактувала з українськими колегами та стежила за намаганнями затримати Сілвера.

Речник Національної поліції сказав журналістам, що Сілвером займалася Служба безпеки України.

Прокуратура Києва натомість почала кримінальне провадження за фактом втечі в аеропорту “Бориспіль” іноземного громадянина під час здійснення його екстрадиції до Ізраїлю.

Утікач перебував у міжнародному розшуку та був затриманий у Києві в березні.

“15 серпня 2019 року мала відбутися його фактична передача на запит компетентних органів іноземної держави. Проте в аеропорту під час супроводження СБУ іноземець зник. За фактом його втечі наразі зареєстровано кримінальне провадження за ч. 1 ст. 393 (втеча з місця позбавлення волі або з-під варти) КК України”, – констатує прокуратура.

У пресцентрі СБУ кажуть, що співробітники, які супроводжували наркобарона в аеропорту, вже відсторонені від посад – триває службове розслідування.

“Представники СБУ, які безпосередньо брали участь в процедурі екстрадиції, наразі надають пояснення Управлінню внутрішньої безпеки СБ України. Оперативні підрозділи української спецслужби проводять роботу щодо розшуку та затримання іноземного громадянина”, – додають у пресслужбі.

Як повідомив журналіст Юрій Бутусов з посиланням на власні джерела, безпосередньо відповідав за проведення екстрадиції начальник 3-го управління (по боротьбі з наркотиками) Головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Орест Михайлецький. А загальне керівництво операцією по затриманню і видачі наркобарона здійснював перший заступник головного управління “К” генерал-лейтенант Анатолій Калюжняк.

“Михайлецький в СБУ вважався людиною близькою до Василя Пісного, але після зміни влади його залишили на займаній посаді. Зараз Михайлецького трясе внутрішня безпека зі всіма іншими причетними – відкрито кримінальну справу, і він – головний претендент на реальний тюремний термін. Принаймні 8 офіцерів СБУ зараз дають свідчення, і будуть притягнуті до різних видів відповідальності. А Калюжняк – кадровий співробітник “К”, відомий тим, що був керівником апарату СБУ часів Януковича, відповідав за весь документообіг, включаючи операції з придушення Майдану. Калюжняк також дасть свідчення, але поки мова про його відсторонення від посади не йде, він може відбутися суворою доганою”, – написав журналіст.

Як інформувала “Новинарня“, під Слов’янськом СБУ знайшла гектар марихуани.

Читайте також:
У Маямі знесли будинок наркобарона Ескобара, “вигнавши звідти зло”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна