У Маямі знесли будинок наркобарона Ескобара, “вигнавши звідти зло”

Будинок Пабло Ескобара в Маямі

 

Рожеву віллу в Маямі-Біч, що належала колумбійському наркобарону Пабло Ескобару, зрівняли з землею. Так вирішив нинішній власник особняка Крістіан де Бердуар, повідомляє NBC News.

“Дуже радий бачити, як дім диявола зникає у нас на очах”, – заявив задоволений процесом знесення Бердуар.

Подружжя придбало віллу площею близько 600 квадратних метрів 2014 року, заплативши за неї 9,65 мільйона доларів. Дізнавшись про історію будинку, дружина де Бердуара, колишня ведуча NBC в Маямі Дженніфер Валоппі, наполягла на тому, щоб запросити католицького священика – аби “вигнав зло” й “благословив дім”.
Але цього забобонним господарям, схоже, видалося мало.

Це все, що залишилося від "скромної" рожевої вілли Пабло Ескобара після знесення 19 січня. Фото ÁLVARO MATA/Diario Las Americas

Це все, що залишилося від “скромної” рожевої вілли Пабло Ескобара після знесення 19 січня 2016 року. Фото ÁLVARO MATA/Diario Las Americas

“Багато хто вже забув, яким було життя в Маямі 1980-х. Коли люди в буквальному сенсі відкрито нюхали кокаїн у барах, а на вулицях лунала стрілянина”, – нагадала Валоппі в коментарі агенції AP.

Більшість цього кокаїну в Маямі постачав саме Медельїнський картель Пабло Ескобара.

Пабло Ескобар

Пабло Ескобар

Перед тим як знести віллу, нинішні власники найняли професійних “мисливців на скарби” – щоб дослідили, чи не залишилося десь у стінах чи підвалах якихось прихованих колумбійцями цінностей.
Процес пошуків було знято на камеру для документального фільму про історію будинку.

Але знайти щось цінне фахівцям нібито так і не вдалося. Щоправда, в жовтні 2015 року будинок пограбували. Спершу господарям здалося, що винесли тільки генератор і гриль із гаража.
Проте за тиждень до знесення вілли з’ясувалося, що зник іще й невеликий металевий сейф, що стояв у потаємній схованці під мармуровими сходами.

Зникнення сейфа виявив майстер, який раніше допомагав Бердуарам із деякими роботами по дому й бачив схованку раніше. Самі ж Бердуари запевняють, що загалі про неї не знали.
Щоб було в тому сейфі – мабуть, так і залишиться загадкою.

Незважаючи на те, що його власником був один із найбагатших людей свого часу, цей рожевий будинок – чи не найскромніший в елітному районі Маямі-Біч, де мешкають зірки шоу-бізнесу, спорту й політики. У ньому, скажімо, є всього лише чотири спальні. Тобто вже було.

Крістіан де Бердуар розповідає, що збудує на місці знесеного будинку ще кращий. І без "зла"

Крістіан де Бердуар розповідає, що збудує на місці знесеного будинку ще кращий і без “зла”. Фото CRISTOBAL HERRERA/EPA

До слова, чи бував у своєму домі сам Ескобар, достеменно невідомо. Адже нерухомості він мав чимало, а от у США наркобарон в’їхати не міг – його одразу б заарештували.
Втім, сусіди запевняють, що бодай раз Пабло на цю віллу таки навідувався.

Особняк 1948 року будівництва на березі океану колумбійський мафіозі придбав ще до того, як агенти американського наркоконтролю (DEA) та інших спецслужб розгорнули проти нього широкомасштабну операцію. Але вже 1987 року будинок захопили агенти ФБР.

На місці зруйнованої вілли нинішній власник планує звести новий, “більш розкішний” будинок.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.