“Військові навчання” в ОРДЛО: танк – втопили, четверо бойовиків – померли

 

Під час так званих “військових навчань”, які організовує Російська Федерація на тимчасово непідконтрольних українській владі районах Донеччини та Луганщини, бойовики втопили танк, а четверо терористів-членів екіпажу не вдалося врятувати.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 16 серпня, йдеться у щоденному зведенні Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил з посиланням на дані української розвідки.

Так, російське окупаційне командування нарощує інтенсивність заходів бойової підготовки у з’єднаннях і частинах 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК. У зв’язку з цим, більшість занять на полігонах проводиться ними без належної підготовки та з грубими порушеннями заходів безпеки, що призводить до зростання кількості випадків втрат бойової техніки та загибелі і травмувань особового складу.

“13 серпня цього року під час відпрацювання у танковому підрозділі окупантів питань подолання (форсування) водної перешкоди один танк затонув, а через незадовільний рівень організації російськими офіцерами евакуації екіпажу, загинуло четверо військовослужбовців. Російське окупаційне командування намагається приховати цю подію”, – інформують в Головному управлінні розвідки МОУ.

Водночас, додають в ГУР МО, в окремих підрозділах окупантів продовжується практика формального проведення бойової підготовки з наданням російському командуванню постановочних фото звітів та фіктивних документів на списання боєприпасів і пального для «підтвердження» нібито проведених заходів.

Як інформувала “Новинарня“, за даними розвідки, бойовики мінують сільгоспугіддя та узбережжя Азовського моря.

Читайте також:
ГУР визначило чотири ймовірні сценарії розвитку російської агресії проти України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна