Бойовики мінують сільгоспугіддя та узбережжя Азовського моря, – розвідка

 

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російсько-окупаційні війська продовжують нарощувати мінно-вибухові загородження на тимчасово окупованій території у Донецькій та Луганській областях. Використовують при цьому заборонені міжнародними конвенціями протипіхотні міни.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 7 серпня, йдеться у щоденному зведенні речника Міноборони щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що противник здійснює мінування як територій вздовж лінії зіткнення, так і ділянок місцевості сільськогосподарського призначення вздовж доріг, які пролягають у глибину тимчасово окупованих територій.

“Також окупантами встановлюються морські міни вздовж узбережжя Азовського моря тимчасово окупованої території у Донецькій області. Зазначені дії російсько-окупаційних військ значно погіршують безпекову ситуацію та підвищують загрозу життю цивільного населення”, – інформують розвідники.

Як інформувала “Новинарня“, за даними ГУР МОУ, бойовики облаштовують додаткові вогневі позиції поблизу лінії зіткнення.

Читайте також:
Земля з мін. Якою ціною Україна розміновує Донбас

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна