“Боги війни”: азовці стали найкращими артилеристами в ООС

 

З 12 по 14 серпня кращі артилерійські розрахунки військових підрозділів, які беруть участь в ООС, змагались за звання найкращого. За результатами трьох днів змагань, кращим серед артилеристів ООС став артилерійський розрахунок полку «Азов», набравши найбільшу кількість балів за всі проведені етапи. Азовці також стали кращими в своєму класі серед гаубиць Д-30.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 16 серпня, інформує пресцентр полку.

Зазначається, що також в змаганнях взяли участь військовослужбовці 44 оабр і 30 та 53 омбр, 36 обмп.

В турнірі були представлені артилерійські системи Д-30, Д-20, 2А36 «Гіацинт», самохідні 2С1 «Гвоздика» та 2С3 «Акація», а також БМ-21 «Град».

У перший день змагань артилеристам необхідно було пройти естафету: завантажити та розвантажити ящики з боєкомплектом, подолати різного роду перешкоди, розібрати та зібрати автомат, відстрілятися з нього, по команді «Гази» одіти протигаз, подолати в ньому перешкоду та в кінці евакуювати пораненого побратима.

На другий день змагань учасники мали продемонструвати свої навички в розгортанні, наведенні та згортанні своєї гармати. Оцінювався не лише час за який виконувались всі елементи, але й якість їх виконання, адже від цього залежить влучність стрільби.

Протягом третього дня 15 артилерійських установок різних систем та калібрів одна за одною проводили стрільби.

“Успіх «Азову» та його артилеристів показує, що добровольці, які мають мотивацію та жагу до перемоги, можуть опанувати навіть такий складний вид військової справи як артилерія. Головне бажання вдосконалюватись та нищити ворогів України. Війна на Донбасі показала, що саме артилерія може переломити хід бою та створити сприятливі умови для інших родів військ для подальшого просування вперед та звільнення нашої землі від російських окупантів”, – акцентують у пресслужбі “Азову”.

Як інформувала “Новинарня“, змагання артилерії ОТУ “Північ” також виграв полк “Азов”. 

Читайте також:
На Донеччині змагалася артилерія ОТУ “Схід”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна