Безсмертний розповів про розмови з Данилюком та ОП напередодні звільнення з ТКГ

 

Роман Безсмертний, який донедавна представляв Україну в політичній підгрупі Тристоронньої контактної групи, розповів про пропозиції, які він озвучив сектетарю РНБО Олександру Данилюку та представникам ОПУ після обстрілу окупантами українських позицій під Павлополем

Як повідомляє “Новинарня“, про це він розповів в інтерв’ю журналістам “BBC-Україна”.

На його думку, обстрілявши українські позиції 6 серпня під Павлополем, що призвело до загибелі 4 бійців, Кремль організував провокацію, щоб завдати удару по Зеленському, – а рішення звільнити Безсмертного свідчить, що український президент не зрозумів, що відбулося.

Безсмертний розповів про 6 серпня:

“Я зайшов до секретаря Радбезу о 12:30 і ще не знав про всі події цього дня. Він (Олександр Данилюк – “Н”) прийшов від президента, де обговорювалася ця ситуація, і на ньому обличчя не було. Ми поговорили 30 хвилин і я зрозумів, що далі говорити немає сенсу, бо він мене не чує. А коли я вийшов від нього, то перше, що прочитав, – його повідомлення (що “грубе порушення домовленостей про перемир’я не залишиться без уваги” – ред.). Я тут же набрав людей з його оточення і сказав: що ви робите? Треба негайно скликати ОБСЄ, ТКГ, реагувати”. 

Друге, що потрібно було зробити за словами Безсмертного, треба заявити про вихід з Мінського процесу, поки не покарають тих, хто вчинив це.

“Адже це дуже небезпечна річ, яка може призвести до широкомасштабного конфлікту. І далі сказав про те, що треба робити: перекривати КПВВ, адже невідомо, де це ще може відбутися… Далі перекрити комунікації, бо, не дай Бог, зараз почнеться стрільба, ударять, умовно, по газогонах і водогонах – це буде катастрофа. Але в результаті ми отримали дзвінок Путіну, що свідчило про те, що навколо президента не змогли об’єктивно оцінити, що відбулося”, – розповів Роман Безсмертний.

Він зазначив, що своє бачення виклав “не тільки в оточенні Данилюка, а і в офісі президента”, але з самим Зеленським не говорив – і вже не хоче говорити.

Безсмертний також говорив із Леонідом Кучмою “за 20 хвилин до виходу указу” про своє звільнення і домовлявся про зустріч із ним. А з ОП після звільнення Безсмертний не говорив.

Як інформувала “Новинарня“, Зеленський звільнив Безсмертного з посади представника у ТКГ щодо Донбасу.

Читайте також:
“Сплутаний війною”: звільнення Безсмертного послаблює позиції Зеленського

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна