“Сплутаний війною”: звільнення Безсмертного послаблює позиції Зеленського

 

Юрій Бутусов
журналіст, головний редактор сайту “Цензор”

(FB)

Звільнення Романа Безсмертного із Тристоронньої контактної групи послаблює позиції президента Володимира Зеленського на перемовинах із Росією.

Перше призначення Зеленського і звільнення через 36 днів, після озвучення принципової позиції на перемовинах з Росією – Безсмертний заявив про необхідність припинити роботу в “мінському форматі” через загибель наших бійців на фронті.

Навіть якщо погляди Безсмертного суперечать у цьому питанні думці президента, звільненням ми показали Путіну, і що не менш небезпечно — нашому суспільству, — що переговори рухаються крізь дуже вузький коридор, і вся ставка зроблена на те, що Путін все ж погодиться, альтернативних поглядів бути не може.

Зрештою, радикальні засоби в дипломатії не працюють, надто зважаючи на той факт, що ми в перемовинах з РФ не на рівних умовах. Це вони окуповують нашу землю, захоплюють наших заручників, вони тиснуть на нас силою. Україна ж має політичну ініціативу, ми тиснемо можливостями — політичними і правовими.

Путін погрожує нам, але Путін і сплутаний війною. Тож на переговорах про припинення війни нам не варто відкидати сценарій загострення.

Безсмертний озвучив переговорну позицію, це цілком можна було представити як радикальну позицію, демонстрацію стурбованості.

Після звільнення Безсмертного ця переговорна позиція перетворилася на демарш.

Читайте також:
Після загибелі морпіхів під Павлополем Україна мала припинити участь у Мінську, – Безсмертний

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна