У Багдаді вибухнув склад боєприпасів: загинула людина

 

Внаслідок вибуху на складі боєприпасів в Іраку щонайменше одна людина загинула і 29 зазнали поранень. Інцидент стався в південному передмісті Багдада.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 12 серпня, інформують місцеві ЗМІ.

За даними журналістів, мова йде про склад, який належить Силам народної мобілізації. Це шиїтська коаліція, що бореться на стороні уряду Іраку проти терористів. Організацію вважають близькою до Тегерана.

Зазначається, що кілька боєприпасів впали біля посольства США. Американське диппредставництво, розташоване в «зеленій зоні» – урядовому кварталі в центрі Багдада, увімкнуло сирени сповіщення, попереджаючи про небезпеку.

За попередньою інформацією, вибухи були спричинені снарядами, що потрапили в базу, яку утримували Сили народної мобілізації (PMU), розташовані в районі Абу-Дшир.

Місцеві ж ЗМІ передають, що вибухи сталися через пожежу, яка, ймовірно, викликана недбалістю, що призвело до поганих умов зберігання та високих температур. Деталі інциденту з’ясовують.

Як інформувала “Новинарня“, в Росії у  Красноярському краї вибухали склади боєприпасів. Згодом детонація зупинилася, але через потрапляння блискавки вибухи знову розпочалися.

Читайте також:
Вибухи на складах у Казахстані: дві людини загинули, 45 тисяч мешканців евакуйовано

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна