Вибухи на складах у Казахстані: дві людини загинули, 45 тисяч мешканців евакуйовано

 

Президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв заявляє про початок кримінального розслідування щодо низки вибухів на військовому складі на півдні країни, внаслідок яких дві людини загинули і десятки людей були поранені.

Про це у вівторок, 25 червня, інформує “Радіо Свобода”.

Токаєв наказав міністерствам внутрішніх справ і оборони запобігти подальшим вибухам і пообіцяв, що винні «будуть покарані, згідно із законом».

Як повідомив прем’єр Казахстану Аскар Мамін, загиблі – місцевий житель і військовий.

Причина вибухів на складі в місті Арись 24 червня, що призвели до пожежі, наразі невідома. 

Влада Туркестанської області оголосила надзвичайний стан і вирішила евакуювати 45 тисяч жителів з Арисі.

Як інформувала “Новинарня“, потужний вибух стався 24 червня о 9:20 на військовому складі на півдні Казахстану в містечку Арись.

У лікарню міста Шимкента того ж дня доставили близько десятка постраждалих після вибухів на складі поблизу міста Арись Туркестанської області.

Головний лікар міської клінічної лікарні № 1 Абилай Донбай повідомив, що стан трьох людей – тяжкий. Вони перебувають у відділенні реанімації. Крім того, в Отирарській районній лікарні надано допомогу 34-м постраждалим через вибухи.

Влада Туркестанської області Казахстану оголосила в регіоні режим надзвичайної ситуації і повідомила про необхідність евакуації всіх жителів міста. За заявами влади, 15 пунктів евакуації відкриті в місті Шимкенті.

Читайте також:
Історія пожеж на військових складах: де в Україні вибухали боєприпаси

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна