Російські військові навчають найманців на Донбасі диверсіям та розвідці, – ГУР

 

За інформацією Головного управління розвідки Міністерства оборони України, кадрові російські військові продовжують навчати російських найманців на Донбасі проведенню диверсій, підготовці розвідників та снайперів.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 9 серпня, йдеться у щоденному зведенні Міноборони України щодо обстановки в районі проведення операції Об’єднаних сил.

Зазначається, що на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях продовжують діяти підрозділи, які не входять до складу 1 (Донецьк) та 2 (Луганськ) АК ЗС РФ та комплектуються виключно найманцями, переважно російськими громадянами, з досвідом бойових дій у локальних конфліктах.

Керівництво ними здійснюється офіцерами ГРУ ГШ ЗС РФ.

“Основу діяльності зазначених збройних формувань складають: проведення диверсій; підготовка особового складу розвідувальних та снайперських підрозділів 1 і 2 АК; посилення охорони представників командування російських окупаційних військ (кадрових офіцерів ЗС РФ); ліквідація осіб, які заважають злочинній діяльності російських окупаційних адміністрацій”, – зазначив полковник Дмитро Гуцуляк з пресцентру Міністерства оборони України.

Як інформувала “Новинарня“, за даними розвідки, бойовики мінують сільгоспугіддя та узбережжя Азовського моря.

Читайте також: 
Окупанти на Донбасі відпрацьовують наступальні дії, – розвідка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна