“Вовкулака з золотими очима”: у Командуванні ССО показали новий нарукавний знак

 

Фото: пресслужба Командування ССО

Начальник Генерального штабу Руслан Хомчак затвердив нарукавний знак Командування Сил спеціальних операцій ЗС України.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 8 серпня, інформує пресслужба Командування Сил спеціальних операцій.

Зазначається, що нарукавний знак до парадного, парадно-вихідного та повсякденного однострою Командування ССО має вигляд темно-сірого геральдичного щита.

“Срібна голова Вовкулаки із золотими очима уособлює керівну, тобто “головну” структуру ССО. В пащі вовк тримає дві стріли, що є символом ворога. Одна стріла зламана – це знищений ворог. Ціла стріла в іклах – нейтралізований ворог. Тобто Голова ССО вирішує, який ворог знищується, який нейтралізується. Стріли є небезпечною, блискавичною небезпекою, що знищена. За легендою, козаки-характерники, що могли обертатися на вовків, могли ловити руками або відбивати стріли”, – йдеться у повідомленні пресслужби Командування ССО.

В основі у середині нарукавного знаку, розміщено золотий стилізований двозуб покровителя ССО – князя Святослава Хороброго.

Пресофіцери Командування ССО зазначають, що компонування елементів нарукавного знаку символізує спадковість бойових традицій від воїнів часів князя Святослава Хороброго і козаків-характерників до сьогодення, а також цілеспрямованість, наполегливість та рішучість під час виконання завдань з керівництва підпорядкованими військовими підрозділами ССО ЗС України.

Як інформувала “Новинарня“, Генштаб затвердив нові нарукавні знаки для бойових підрозділів ЗСУ.

Читайте також:
У 46 одшбр показали новий нарукавний знак

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна