Бойовики ОРДЛО тримають у полоні 232 особи, – СБУ

 

223 особи незаконно позбавлені волі бойовиками на Донбасі, ще 258 осіб вважаються зниклими безвісти.

Як повідомляє “Новинарня“, такі дані наводить Служба безпеки України у відповідь на запит журналістів, передає “Радіо Свобода”.

«За даними інформаційного обліку Об’єднаного центру з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб у районі здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганській областях значаться як зниклі безвісти – 258 осіб, незаконно позбавлені волі – 223 особи», – йдеться у відповіді спецслужби.

Додамо, що внаслідок бойових дій на Донбасі, за оцінками ООН станом на 31 грудня 2018 року, загинули від 12 тисяч 800 до 13 тисяч людей.

Як інформувала “Новинарня, понад сотня українців вважаються політичними в’язнями Російської Федерації. Близько 80% з них – це кримські татари.

Читайте також:
“Жодного прогресу”. У Мінську не домовилися про перемир’я та обмін полоненими

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна