Нацбанк скасував обмеження купівлі валюти за кредитні кошти

 

Національний банк України скасував обмеження, що забороняли підприємствам купувати валюту за кредитні гривневі кошти.

Про це у середу, 7 серпня, повідомляє прессслужба НБУ.

Відтепер для бізнесу не існує жодних обмежень, зокрема щодо суми купівлі валюти за кредитні кошти.
“Зазначене послаблення дасть змогу підприємствам ефективніше управляти ліквідністю і купувати необхідні обсяги валюти для виконання власних зобов’язань у зручний для себе час”, — повідомили у Нацбанку.

Крім того, удосконалили валютний нагляд за бізнесом. Тепер банки будуть здійснювати валютний нагляд протягом п’яти днів з моменту отримання інформації про заміну обслуговуючого банку у митній декларації.

“Національний банк продовжує валютну лібералізацію відповідно до темпів поліпшення макроекономічної ситуації в країні. Від початку року скасовано вже понад 30 валютних обмежень”, —  додали у НБУ.

Як повідомляла “Новинарня“, у першому півріччі 2019 року українські банки отримали в 3,7 раза більше чистого прибутку, ніж за аналогічний період 2018 року.

Читайте також:
Банківські рахунки українців з серпня переводитимуть на стандарт IBAN

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна