Допит Денисової тривав понад 7 годин, – речник ГПУ

 

Генеральна прокуратура допитала як свідка уповноважену Верховної Ради з прав людини Людмилу Денисову.

Про це у середу, 7 серпня, повідомив речник Генеральної прокуратури Андрій Лисенко, передає “Українська правда”.

“Денісова прийшла на допит о 9.45, о 17-й годині він завершився”, — сказав Лисенко.

Крім того, речник ГПУ зауважив, що слідчий дозволив називати справу, в якій викликали Денісову.

Однак, як випливає з повістки, оприлюдненої на сайті ГПУ, йдеться про кримінальне провадження за фактами можливого вчинення кримінальних правопорушень головою та окремими суддями Окружного адміністративного суду Києва.

Поза тим, Лисенко не виключає, що доведеться повторно викликати Денисову на допит: “Ми не виключаємо, що слідчий прийме рішення допитати її, якщо виникне така необхідність”.

Як повідомляла “Новинарня“, 26 липня представники НАБУ та управління спецрозслідувань Генпрокуратури провели обшуки в Окружному адмінсуді Києва і в Суворовському районному суді Одеси. Слідчі дії стосуються справи про організацію винесення завідомо неправосудних судових рішень і втручання у діяльність судових органів з метою створення штучних перешкод у роботі Вищої кваліфікаційної комісії суддів України.

Керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк повідомив, що прокуратура підготувала проекти повідомлень про підозру керівникам і низці суддів Окружного адміністративного суду Києва. Генпрокурор їх наразі не підписав.

В Окружному адмінсуді назвали “тиском” дії правоохоронців.

Водночас НАБУ оприлюднило записи розмов суддів, що свідчать про їхню протиправну діяльність.

30 липня правозахисні організації “Кримська правозахисна група” та “Медійна ініціатива за права людини” опублікували заяву щодо неможливості подальшого зайняття Людмилою Денисовою посади через оприлюднення компрометуючих її матеріалів, які загрожують незалежності всієї інституції Уповноваженого ВР України з прав людини.

Читайте також:
Голові ОАСК Вовку ГПУ вручила підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна