Скандальний ОАСК взявся перевіряти, яке громадянство в Супрун

 

Окружний адміністративний суд міста Києва витребував у Державної міграційної служби України документи на підтвердження припинення в.о. міністра охорони здоров’я України Уляною Супрун громадянства США.

Про це в понеділок, 5 серпня, інформує пресцентр суду.

Відповідне рішення ухвалено на підготовчому засіданні ОАСК у справі за позовом Ігоря Мосійчука до в.о. міністра охорони здоров’я України Уляни Супрун щодо відсутності у неї повноважень міністра та визнання її дій протиправними.

Суд зобов’язав Державну міграційну службу України надати належним чином засвідчену копію документа, що підтверджує припинення Надією Супрун громадянства США, виданого уповноваженим органом США”, – йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що суд ухвалив витребувати від Секретаріату Кабінету міністрів України копії протоколів засідань уряду, в яких брала участь в.о. міністра Супрун з моменту призначення її на цю посаду та до 5 серпня включно.

Вказані матеріали необхідно надати до суду протягом місяця – до 5 вересня 2019 року.

У суді також інформують, що наступне підготовче засідання у справі призначено на 30 вересня 2019 року.

Як відомо, Уляна Надія Супрун народилася 1963 року у Детройті (США) в українській сім’ї. Восени 2013 року разом із чоловіком Марком вирішили переїхати до України. 27 липня 2016 року уряд призначив Супрун в. о. міністра охорони здоров’я.

Як інформувала “Новинарня“, шостий апеляційний адміністративний суд 20 червня відхилив скаргу МОЗ щодо рішення Окружного адміністративного суду м. Києва по задоволенню позову Ігоря Мосійчука про встановлення відсутності вУляни Супрун компетенції виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я.

Читайте також:
Голові ОАСК Вовку ГПУ вручила підозру

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.