Перерахунок голосів у 119-му окрузі підтвердив перемогу кандидата від “ЄС” Бондаря

 

Перерахунок голосів на шести дільницях виборчого округу №119 (центр – Броди, Львівська область) підтвердив перемогу кандидата від партії “Європейська солідарність” Михайла Бондаря.

Про це в суботу, 3 липня, повідомляє пресслужба “ЄС” з посиланням на іншого нардепа політичної сили від Львівщини Миколу Княжицького.

“На шести дільницях 119-го округу 2-3 серпня був здійснений перерахунок голосів окружною виборчою комісією, відповідно до рішення Львівського апеляційного адміністративного суду. Уточнення підтвердило перевагу Михайла Бондаря в 140 голосів, яка була встановлена первинними результатами голосування”, – сказано в повідомленні.

“Честь і правда завжди перемагають. Навіщо було приймати два абсурдних рішення двох судів, незрозуміло. Але все буде добре!” – зазначив Княжицький.

Як відомо, перерахунок голосів в ОВО №119 був ініційований кандидатом від партії “Слуга народу” Орестом Кавецьким і самовисуванцем, представником громадської організації “Слуга народу України” Віталієм Кравчуком. Кандидати звернулися до суду після отримання ними результатів голосування з перемогою Михайла Бондаря в 140 голосів.

Львівський окружний адміністративний суд і Львівський апеляційний адмінсуд прийняли рішення про перерахунок голосів у межах шести дільниць, незважаючи на відсутність порушень, які могли вплинути на результати волевиявлення громадян.

За даними Центральної виборчої комісії, Бондар, який є народним депутатом Верховної Ради VIII скликання від БПП та учасником АТО, набрав 15,57%. кандидат від “Слуги народу”, підприємець Орест Кавецький – 15,39% (відставання на 140 голосів).

Позачергові вибори до ВР відбулися 21 липня. Центрвиборчком ще не встановив остаточні результати через судові розбирання й перерахунки в деяких округах.

Читайте також:
Склад нової Верховної Ради: по фракціях, поіменно

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна