Арештований російський ЗРК “Печора” передали у ЗСУ. ВІДЕО

 

Правоохоронці передали Міністерству оборони України зенітно-ракетний комплекс С-125 «Печора».

Як повідомляє “Новинарня“, про це в п’ятницю, 2 серпня, звітує пресслужба Генеральної прокуратури України.

Як відомо, слідчі СБУ та військові прокурори розслідують кримінальне провадження за фактом контрабанди.

“Слідством установлено, що у період 2007-2010 років службові особи ВАТ «Рособоронекспорт» (Російська Федерація), за попередньою змовою з іншими особами, вчинили незаконне переміщення через митний кордон України зенітно-ракетного комплексу С-125 “Печора” разом із 36 зенітними ракетами класу “земля-повітря” 5В27Д, у повному бойовому оснащені, разом із супутнім обладнанням та іншим озброєнням”, – інформують у ГПУ.

Зазначене озброєння посадовці Російської Федерації планували поставити до держави Еритрея, стосовно якої Радою безпеки Організації об’єднаних націй введено ембарго.

У січні 2019 року, в ході проведення співробітниками Головного слідчого управління Служби безпеки України та Департаменту контррозвідки СБУ спільних слідчо-оперативних заходів, зазначений комплекс озброєння знайшли в одному зі складських приміщень у місті Миколаєві.

“У кримінальному провадженні зазначені 36 зенітних ракет із супутнім обладнанням та іншим озброєнням вилучені в ході обшуку як предмет контрабанди, визнані речовими доказами та ухвалою слідчого судді на них накладено арешт“, – пояснюють у пресслужбі ГПУ.

Після завершення всіх необхідних процесуальних дій у кримінальному провадженні озброєння передається до Збройних сил України. Відтак, українські армійці отримають на бойове чергування сучасний ракетно-зенітний комплекс у складі цілого дивізіону.

Довідка: ЗРК С-125 призначений для оборони найважливіших адміністративних, промислових і військових об’єктів від ударів всіх типів засобів повітряного нападу, що летять на гранично малих і середніх висотах. Забезпечує ураження бомбардувальників, винищувачів-бомбардувальників, літаків багатоцільового призначення і крилатих ракет. Зенітна керована ракета 5В27Д зі збільшеною швидкістю польоту, дозволяє ввести обстріл цілей “навздогін”.

Як інформувала “Новинарня“, 27 березня 2019 року на засіданні уряду було прийнято рішення про передачу ЗРК “Печора” Міністерству оборони України для подальшого розпорядження.

Читайте також:
Укроборонпром проведе серійну модернізацію ЗРК C-125М “Печора”. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна