Герус пояснив, як сплачуватимуть комуналку 70-річні українці

 

Для забезпечення незахищених верств населення субсидіями Кабінет Міністрів має змінити критерії визначення субсидіантів. Пенсіонери ж віком понад 70 років сплачуватимуть лише невелику частинку рахунків за житлово-комунальні послуги, а решту покриватиме держава через субсидії.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в четвер, 1 серпня, в ефірі телеканалу “1+1” сказав представник президента в уряді Андрій Герус.

“Минулого року були зміни критеріїв визначення субсидіантів… Було майже 7 млн субсидіантів, а на початку цього року цю кількість скоротили до 3,6 млн, тобто майже вдвічі. Деякі пенсіонери, які мають прописаних онуків, (…) минулого року й цього не отримували субсидій. Ми хочемо це змінити й уточнити цей критерій, щоб держава їм допомагала”, – сказав Герус.

За його словами, пенсіонери старшого віку з пенсією менше, ніж 2 тис грн, котрі проживають у сільських місцевостях або районних центрах, у яких прописані внуки, що не проживають з ними, втратили право на отримання субсидії.

Герус зазначив, що для оформлення нових субсидіантів Кабмін має змінити рішення щодо критеріїв їх визначення, і відповідно до цих критеріїв частина домогосподарств вже матиме право на субсидію.

“Люди, які останнім часом не мали права на субсидії, – їм повідомлять, і вони повинні будуть подати документи (це близько 1 млн сімей) і матимуть право отримувати субсидії”, – наголосив представник президента.

Крім того, Герус зазначив, що ті, хто раніше отримував субсидії, автоматично отримуватимуть їх і надалі.

“Там має бути максимально спрощена процедура”, – зазначив він.

Відповідаючи на запитання ведучого про озвучену ініціативу президента України Володимира Зеленського про те, що люди, які старші 70 років не платитимуть за житлово-комунальні послуги, Герус пояснив:

“Президент Зеленський говорив, що аналізується спосіб, як це зробити, й за допомогою спрощеного способу отримання субсидій саме для таких людей поважного віку – ми знімемо з них вантаж платежів за житлово-комунальні послуги. Мається на увазі, що ті з них, хто в останній рік або півроку не могли користуватися субсидією, то вони платитимуть незначну частину з усього рахунку, решта за них покриватиме держава”.

Як інформувала  “Новинарня“, раніше Андрій Герус казав, що тарифи на холодну воду можуть вирости на 15%.

Читайте також:
Мешканку Вінниччини судитимуть за незаконно отриману субсидію

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна