Тарифи на холодну воду можуть вирости на 15%, – Герус

 

Водоканали на тлі підвищення цін на електроенергію для промисловості внаслідок запуску ринку електроенергії з 1 липня хочуть збільшити тарифи на холодне водопостачання на 15%.

Про це повідомив представник президента в уряді Андрій Герус після засідання уряду в середу, 24 липня, передає УНІАН.

“Для українських підприємств на 30% зросла ціна на електроенергію. Для багатьох це є проблемою. Насамперед – для водоканалів. Вони вже приходять і просять підвищити тариф на холодну воду для населення… Водоканали вже хочуть підвищити тариф на холодну воду на 15%”, — сказав він.

Герус додав, що підвищення ціни на електроенергію стало проблемою для теплогенеруючих та експортних підприємств.

За його словами, є кілька варіантів розв’язання проблеми зростання ціни на електроенергію для промисловості. Зокрема, цьому може посприяти окрема постанова Кабінету міністрів про покладення спеціальних зобов’язань чи рішення Нацкомісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. Також він назвав як варіант розв’язання проблеми формування ціни на електрику на добу вперед та рішення за тарифом від “Укренерго”.

За словами Геруса, якщо ці механізми будуть задіяні, то вже з 1 вересня ціни на електрику для промисловості можуть знизитися.

Як повідомляла “Новинарня“, нещодавно представник президента в Кабінеті міністрів Андрій Герус вибачився за свої слова про те, що Володимир Зеленський ніде напряму не обіцяв зниження тарифів на комунальні послуги для населення.

Читайте також:
З липня у містах можливе відключення електрики, тепла і води, – Герус

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна