Фінляндія посилить правила видачі шенгенської візи для росіян

 

З 1 вересня Фінляндія вимагатиме у росіян при подачі заяви на шенгенську візу всі необхідні супровідні документи відповідно до директив ЄС.

Про це у четвер, 1 серпня, повідомило міністерство закордонних справ Фінляндії, передає “Європейська правда”.

“З 1 вересня посольство Фінляндії в Москві, генеральне консульство в Санкт-Петербурзі та офіси в Петрозаводську і Мурманську будуть слідувати спільній візовій політиці ЄС у тому, що стосується супровідних документів для візових заяв”, — йдеться у повідомленні.

Фінляндія і раніше за необхідності запитувала у росіян більш детальні документи при подачі заяви на візу.

“Однак починаючи з вересня 2019 року Фінляндія систематично запитуватиме ті ж підтверджувальні документи, що й інші країни Шенгенської зони”, — додали у відомстві.

Раніше шенгенську візу росіянам найчастіше оформляли без супровідних документів.

Що стосується змін для російських туристів, то їм необхідно буде надавати детальний опис плану поїздки та підтвердження наявності фінансових коштів — виписку з банківського рахунку за останні три місяці, довідку з місця роботи із зазначенням зарплати або свідоцтво про володіння власністю в РФ.

Громадяни, які мають власність на території Шенгенської зони, повинні будуть, як і туристи, надавати документи про наявність коштів.

Як повідомляла “Новинарня“, у квітні Європарламент підтримав пропозиції Єврокомісії щодо запровадження нових правил видачі віз для короткотермінового перебування громадян третіх країн у Шенгенській зоні.

Читайте також:
МЗС веде переговори про спрощення візового режиму з 22 країнами, – Клімкін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна