МЗС веде переговори про спрощення візового режиму з 22 країнами, – Клімкін

 

Міністерство закордонних справ України веде з 22 країнами світу переговори щодо подальшого спрощення візового режиму або безвізу.

Про це під час прес-конференції  у п’ятницю, 18 січня, заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає УНН.

“Щодо лібералізації візового режиму. Це для нас – мегапріоритет. Сьогодні громадяни України можуть абсолютно спокійно без віз в’їжджати до 86 країн світу. З них у 34 країни потрібен біометричний паспорт”, – сказав міністр.

Він зазначив, що ще 112 країн діляться на дві групи: з 54 діє спрощення віз, яке Клімкін назвав “спрощеним безвізом”, і ще для відвідування 58 країн необхідно отримувати візу в дипломатичних або в консульських установах.

“Станом на сьогодні ми ведемо переговори і консультації або щодо подальшого спрощення візового режиму, або щодо безвізу з 22 країнами. Найближчим часом, буквально протягом декількох місяців, будуть розпочаті переговори ще з декількома країнами”, – заявив глава МЗС.

Читайте також:
Україна не розриватиме дипвідносини з Росією, — Клімкін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна