У Чорнобиль розробили водні маршрути для туристів

 

У Чорнобильській зоні відчуження розробили водні маршрути відвідування річками Прип’ять та Уж.

Як повідомляє “Новинарня“, про це в середу, 31 липня, інформує Державне агентство України з управління зоною відчуження.

«Водні маршрути дають можливість побачити іншу сторону зони відчуження — її природу. Усі маршрути перевірені дозиметристами і є безпечними для відвідувачів. Всі поїздки мають здійснюватися із дотриманням вимог Закону України «Про правовий режим території, що зазнала радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» та «Правил радіаційної безпеки при проведенні робіт у зоні відчуження і зоні безумовного (обов’язкового) відселення», — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що на виконання указу президента України №512/2019 «Про деякі питання розвитку територій, що зазнали радіоактивного забруднення внаслідок Чорнобильської катастрофи» ДАЗВ розроблено водні маршрути відвідування зони відчуження.

Як зазначає керівництво ДАЗВ, розвиток нових форм відвідування Зони відчуження був ініційований туристичними операторами у зв’язку зі зростанням кількості відвідувачів за минулі 5 років майже у 10 разів.

У розробці маршрутів були задіяні фахівці Чорнобильського заповідника, ДСП «Екоцентр» та ДП «ЦОТІЗ». Зокрема, маршрути передбачають пересування річками Прип’ять та Уж.

Як інформувала “Новинарня“, японці побудують сонячну електростанцію в Чорнобильській зоні.

Читайте також:
На укритті Чорнобильської АЕС тестують протирадіаційну систему

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна