“Безумство”: у РФ відреагували на заяву ОП щодо російськомовного каналу

 

Офіційний представник Міністерства закордонних справ Росії Марія Захарова вважає нонсенсом плани офісу президента України створити всесвітній російськомовний телеканал для боротьби за уми українців на Донбасі і в Криму.

Як повідомляє “Новинарня“, з такою заявою виступила у вівторок, 30 липня, Захарова у Facebook.

“Тобто, щоб переконати людей, котрі намагаються відстояти право говорити по-російськи на Україні, в тому, що вони неправі, Київ створить російськомовний канал. Це ж треба додуматися: виділяти кошти для “покриття” російськомовної аудиторії по всьому світу, коли у себе в країні російська, відповідно до нового закону про мову, дозволена лише для приватного спілкування та релігійних обрядів! Безумство того, що відбувається, настільки неймовірне, що історія більше нагадує якусь біблійну притчу, ніж ситуацію з наших днів”, – написала Захарова.

Зазначимо: такий канал уже існує, створений ще кілька років тому, на нього виділяються кошти державного бюджету. Це канал UA TV.

Як інформувала “Новинарня“, заступник глави офісу президента України Кирило Тимошенка заявив про плани запуску проекту українського російськомовного каналу, який покривав би “російськомовне населення в усьому світі”, щоб “боротися і за уми українців на окупованих територіях Донбасу і Криму, і за уми росіян на території РФ” .

У команді Володимира Зеленського хочуть, щоб це був державний канал, але домовляються з приватними каналами “про передачу прав на використання їхнього найкращого контенту”.

Читайте також:
США очікують від Зеленського та уряду “творчих ідей” щодо Донбасу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна