УПЦ МП створила комісію для звільнення полонених з ОРДЛО

 

Після звернення Онуфрія до Кирила з проханням сприяти звільненню українських полонених, а також звернення до президента Володимира Зеленського щодо полонених, які знаходяться на території України, УПЦ МП вирішила створити комісію з питань обміну полонених

Як повідомляє “Новинарня“, про це в понеділок, 20 липня, йдеться на сайті інформаційно-просвітницького відділу УПЦ.

“28 липня 2019 року, після Божественної літургії з нагоди 1031-ї річниці Хрещення Київської Русі та дня пам’яті рівноапостольного великого князя Володимира, на території Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія відбулось засідання Священного Синоду Української Православної Церкви, під час якого була створена Комісія з питань обміну полоненими та звільнення ув’язнених”, – повідомили в УПЦ МП.

Зазначається, що 15 червня 2019 року Онуфрій звернувся до Святішого Патріарха Московського і всієї Русі Кирила з проханням сприяти у помилуванні та звільненні всіх українських полонених, які перебувають на території Російської Федерації. Того ж дня, він направив листа до президента України Володимира Зеленського з проханням про відновлення процесу обміну полоненими, а також помилування і звільнення полонених, які знаходяться на території України.

“Зважаючи на це, Священний Синод підтримав ініціативу Блаженнішого Митрополита Онуфрія щодо відновлення процесу обміну полоненими, звільнення ув’язнених та встановлення миру на Донбасі. Члени Синоду наголосили на важливості обміну полоненими у форматі “всіх на всіх»”, – йдеться у рішенні Синоду УПЦ.

Також повідомляється, що була створена Комісія з питань обміну полоненими та звільнення ув’язнених, до якої увійшли Преосвященний архієпископ Ніжинський і Прилуцький Климент; Преосвященний єпископ Баришівський Віктор, вікарій Київської Митрополії та протоієрей Владислав Діханов, голова Синодального відділу Української Православної Церкви з соціально-гуманітарних питань.

Як інформувала “Новинарня“, голова РПЦ сподівається на кінець “утисків” УПЦ МП за Зеленського.

Читайте також:
УПЦ МП вимагає через суд скасувати реєстрацію ПЦУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.